Aigua potable i sanejament per una comunitat rural al Perú

65004-11v-w760px-huancavelica-nino_0

Hi ha una comunitat rural al Perú on únicament el 8% de la població disposa d’aigua potable i el 7% de latrines. A tot això se suma la inadequada eliminació de deixalles en abocadors que contribueix a la contaminació ambiental i l’augment de malalties infeccioses. Aquesta comunitat és Santa Elena-Chocceparco a Churcampa (districte de Huancavelica), i està situada a una altitud de 2.630 metres.


Escenari actual:

Els habitatges a Santa Elena-Chocceparco són de tova amb sostres de palla i la principal activitat econòmica és l’agricultura de subsistència.

Únicament el 8% de famílies disposen d’aigua potable a través de pilons d’ús públic. La resta recull aigua en sèquies o brolladors. De forma similar, pel que fa al sanejament, només el 7% disposa de latrines.

A tot això se suma la inadequada eliminació de deixalles en abocadors que contribueix a la contaminació ambiental i l’augment de malalties infeccioses.

 

Objectiu:

L’objectiu és facilitar l’accés al consum d’aigua segura en forma sostenible, la disponibilitat de latrines i la cura del medi ambient.

El sistema d’aigua potable i les 81 latrines seran construïdes amb la participació activa d’homes i dones de la comunitat. La població usarà i tindrà cura l’aigua i les latrines i practicarà hàbits d’higiene i cura mediambiental.

Amb aquestes instal.lacions s’espera reduir la incidència de malalties grastrointestinales i respiratòries entre la població (sobretot infantil) i estalviar temps en el ròssec de l’aigua.

 

Manteniment de les instal·lacions:

La municipalitat distrital participarà a través de les Unitats de Gestió Municipal d’Aigua i Sanejament (UGMAS).

Les Juntes Administradores de Servei de Sanejament (JASS) seran responssables de la capacitació tècnica, el manteniment de les instal.lacions i el cobrament de quotes familiars.


Què pots fer tu?

Recolza els projectes de Mans Unides per a proporcionar aigua potable i sanejament a les comunitats de la zonaAmb 10 € podem millorar la seva situació actual.

 

 FES-TE SOCI | FES UN DONATIU | Altres formes de col·laborar

 

 

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>