Ampliació Centre Educatiu Infantil a Banfora (Burkina Faso)

Hi ha un lloc al món on la meitat de la població infantil està sense escolaritzar. Un lloc on les aules són massificades amb més de 100 alumnes per aula la qual cosa comporta al fracàs escolar. Aquest lloc es diu Banfora i farem d’ell un lloc millor. http://posterous.com/javascripts/tiny_mce/plugins/pagebreak/img/trans.gif

Situació prèvia

Banfora és una ciutat de 85.000 habitants. La meitat de la població infantil està sense escolaritzar. A més les aules d’educació infantil estan massificades amb més de 100 alumnes per aula la qual cosa comporta al fracàs escolar.

Banfora és una ciutat de 85.000 habitants. La meitat de la població infantil està sense escolaritzar. A més les aules d’educació infantil estan massificades amb més de 100 alumnes per aula la qual cosa comporta al fracàs escolar.

 

Passem l’acció

1. Construirem un nou edifici amb 3 noves aules de primària per a 50 alumnes cadascuna (excepcionalment fins a 60 alumnes).

2. L’edifici també comptarà amb una sala de professors i un magatzem de material.

3. L’aportació local correspon al terreny amb algunes infraestructures ja existents, la direcció de l’escola i l’equipament de les aules.

 

Treballant des d’allà

La Congregació de Germanes de la Presentació de Maria present també al Senegal, Camerun i Gàmbia van crear el 2007 una petita comunitat de 4 germanes per dedicar-se a tasques educatives.

Van adquirir un terreny de 2 hectàrees on van crear un centre comunitari amb 2 aules de preescolar que acull a 70 nens i un porxo que serveix de lloc de jocs i aprenentatge. Elles van decidir elaborar un projecte per continuar amb el cicle de primària ja que aquesta ha estat una sol·licitud realitzada repetidament per la majoria dels pares dels nens en edat preescolar.

A més des del curs 2009-2010 el Govern del país es fa càrrec de pagar els salaris dels mestres a les escoles catòliques, mentre que als pares se’ls sol · licita una contribució mínima per a manteniment de infraestuctures i despeses corrents.

01-children02-children-infrastructure03-mercadobanfora04-mercadobanfora-2

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>