Carpa de Mans Unides a les activitats soidàries de Sant Sadurní d'Anoia

Sant Sandurní d’Anoia, amb els refugiats

La delegació comarcal de Mans Unides de Sant Sadurní d’Anoia va participar als actes de sensibilització sobre els refugiats, organitzats per les ONGs locals i l’Ajuntament el passat divendres 19 de juliol.

Carpa Mans Unides a Sant Sadurní d'Anoia

Es varen fer algunes activitats com ara muntar unes carpes de les ONGs i la recreació d’un camp de refugiats. A la carpa de Mans Unides hi varem instal·lar una activitat pels més menuts: estampació de mocadors amb pintura de dits. Aquesta havia de ser feta amb l’interior de les mans pintades  de color blau i pressionades sobre la roba, volent imitar el logo de Mans Unides, per això, cada mocador necessitava les mans de dos nens diferents. La Trini i la Mercè hi varen tenir força feina.

Activitat per la mainada a la carpa de Mans Unides Sant Sadurní

També es va explicar un conte per a la mainada i es va fer una taula rodona (sense taula, simplement asseguts en rotllana), on alguns testimonis van explicar les seves experiències, com per exemple la d’una doctora colombiana que va haver de refugiar-se aquí per fugir de les amenaces dirigides a ella i la seva família.

Hi van haver xerrades sobre les dificultats de tenir una vida normalitzada sent un refugiat, la diferenciació entre ser refugiat i ser emigrant i les dificultats que tenen els homosexuals en alguns llocs del món a causa de la homofòbia, resultat de les seves cultures i de com se’ls persegueix i se’ls discrimina. Tot plegat, amenitzat amb música ètnica.

Per acabar es va fer el repartiment d’aigua i pa simbòlic i el “Sopar de carmanyola” on cadascú es va portar el seu sopar i junts vam fer una taula compartint el moment. Després del sopar van projectar tres documentals a la mateixa plaça, on hi varen col·locar una pantalla gegant.

Anna Maria Duran Recasens

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>